vrijdag 24 augustus 2012

Kaart Monaco

(Kaart Monaco: US government)
Het Vorstendom Monaco is een land aan de Middellandse Zee in West-Europa. Het land telt 32.965 inwoners (2009) en de hoofdstad is Monaco. De officiële taal van het vorstendom is Frans.
Het vorstendom van Monaco is na het Vaticaan het kleinste onafhankelijke land ter wereld.

Monaco grenst in het noorden, westen en zuiden aan Frankrijk. In het oosten ligt het aan de Franse Riviera en de Middellandse Zee.

Het land wordt aan alle kanten omringd door het departement Alpes-Maritimes van Frankrijk.

Het centrum van Monaco ligt ongeveer 16 kilometer van Italië en 13 kilometer ten zuidoosten van de Franse stad Nice.

Het hoogste punt van Monaco is de Chemin des Révoires op 161 meter hoogte.

Monaco bestaat uit slechts 1 gemeente, Monaco, die is ingedeeld in 10 wijken, quartiers.

Dit zijn Monte Carlo/Spélugues, La Rousse/Saint Roman, Le Larvotto/Bas Moulins, La Condamine, Monaco-Ville, Fontvieille, La Colle, Les Révoires, Moneghetti/Bd. de Belgique en Saint Michel.

Het land is sinds lange tijd woon- en vakantieoord van de zeer vermogenden der aarde, die aangetrokken worden door het milde klimaat en de belastingvrijdom.

Toerisme
Een aantal toeristische trekpleisters in Monaco zijn het Monte Carlo Casino, de oude vestingstad, die tegen de bergen van de Franse Alpen ligt, het Prinselijk paleis van Monaco.

De oude stad Monaco, Monaco-ville, ligt op een heuvel. Hier liggen het 16de–17de eeuwse vorstenpaleis, het regeringsgebouw en het museum voor Oceanografie.

De neoromaanse Kathedraal van Monaco dateert uit 1884.

Andere toeristische trekpleisters zijn La Condamine, met de jacht- en handelshaven, de Jardin Exotique de Monaco en de jaarlijkse Grand Prix Formule 1 van Monaco.

het land heeft ook een automuseum en een dierenpark.

Kaart Monaco

(Kaart Monaco: CIA)

Kaart Monaco: foto NASA